Mårten Blix

Nationalekonom

Uppväxt i Stockholm men bott utomlands i många år. Sedan 2009 bor jag i Tyresö. Vi letade hus i hela Storstockholm men valde Tyresö eftersom vi uppskattar fina naturområden samtidigt som det är nära till city.

Varför är du moderat? Jag tycker staten ska vara liten men effektiv. Ibland förväxlas effektivitet med nedskärningar. För mig handlar det istället om att offentlig sektor ska bli bättre på kärnuppdraget och minska ned på allt annat. Kärnuppdraget är en bra skola, sjukvård och omsorg samt trygghet. Jag tycker det är särskilt viktigt att skolan håller hög kvalitet. Det ska vara möjligt att förbättra sin livssituation genom hårt arbete, oavsett bakgrund.

Vilka är dina hjärtefrågor? Jag tycker att den inre och yttre säkerheten har försämrats. Det behövs ett starkare försvar och mångfaldigt fler poliser. Straffen måste höjas och straffrabatter avskaffas. Minska byråkratin och värna om drivkrafter till arbete.

Jag har varit förtroendevald kommunrevisor för moderaterna under cirka två år och arbetat hårt för att granska hur kommunen fullföljer sina åtaganden. Jag har b.la. medverkat till särskilda granskningar av de många och dyra utköpen av höga chefer samt av byggnadsnämndens verksamhet, båda som har rapporterats i Mitt i Tyresö. Jag har även medverkat i flera samtal i Tyresö radio om kommunrevisionens verksamhet och granskningar.

Personlig hemsida: www.martenblix.com

Facebooksida

Uppdrag