Maria Stenberg

Facklig förtroendevald

2001 flyttade jag till Tyresö med min son. Idag bor jag med mina döttrar och två katter i Öringe. Havet, skogen, föreningslivet och närheten till stan gör att vi trivs väldigt bra i Tyresö.

Mitt politiska engagemang startade egentligen för väldigt länge sedan. Det är dock de sista åren som jag beslutade mig för att engagera mig aktivt politiskt. Den negativa samhällsutvecklingen det senaste decenniet är en stor bidragande orsak till det. Bekämpning utav brott, trygghet för både vuxna och barn, mänskliga rättigheter och barn- och ungdomars lärande i skolan är frågor som jag brinner extra mycket för.

Sedan 2004 är jag anställd på utbildningsförvaltningen i Stockholm stad där jag arbetar som facklig förtroendevald. Sedan hösten 2021 sitter jag som ersättare i barn- och utbildningsnämnden i Tyresö. Efter valet 2022 så vill jag bidra till att vi får ordning på Sverige genom politiska strategiska beslut. Invånare i Tyresö kommun måste kunna känna sig trygga. Skatterna måste sänkas och det ska löna sig att arbeta.

E-post: maria.stenberg@tyreso.se

Facebooksida

Uppdrag