Mattsson (S) mörkar om fastighetsskatten

En ny fastighetsskatt som slår stenhårt mot alla som bor i bostadsrätt, radhus, parhus eller villa i Tyresö är ett verkligt hot! Socialdemokraterna ska inte komma undan med att försöka mörka det som pågår inom socialdemokratin. Tunga krafter från ministrar, de största partidistrikten, LO, mäktiga fackförbund, kommunpolitiker och nätverk inom Socialdemokraterna driver en ny fastighetsskatt. Att påstå annat är oärligt.

Under våren och försommaren har Moderaterna i hela landet drivit en uppskattad och uppmärksammad kampanj där vi varnar för konsekvenserna om Socialdemokraterna gör verklighet av att återinföra fastighetsskatten. Det har i Tyresö lett till att de lokala Socialdemokraterna med kommunalrådet Anita Mattsson i spetsen börjat dela ut egna flygblad där de kallar oss som varnar Tyresöborna för chockhöjda boendekostnader för lögnare. Det är magstarkt! Vet Anita Mattsson inte vad hennes partivänner driver? Har hon inte lyssnat på ministern Anders Ygeman? Har hon inte koll på att Socialdemokraterna i Stockholm, Göteborg och Skåne driver frågan fullt öppet inför Socialdemokraternas kongress i höst?

Fakta i frågan är tydliga. Ingen som följt nyheter i tidningar och andra medier under våren har kunnat undgå detta.

Dagens Industri skrev den 14 mars ”Ygeman tar strid för fastighetsskatt. Socialdemokraterna i Stockholm rustar för att dra partiet vänsterut i den kommande valrörelsen. Inför höstens stora partikongress tar det mäktiga distriktet nu strid för bland annat införandet av en progressiv fastighetsskatt”.

Samma tidning kunde den 22 mars rapportera ”Socialdemokraterna i Göteborg ställer sig bakom en återinförd fastighetsskatt. Det innebär att ännu ett tungt S-distrikt nu backar den kontroversiella skatten”.

I maj kunde SVT rapportera att de genomfört en enkät bland Socialdemokratiska kommunpolitiker i hela landet. 58 % vill återinföra fastighetsskatten. Vad svarade Socialdemokraternas toppar i Tyresö?

Dessutom har Socialdemokraterna i Skåne som tillsammans med Stockholm är det största partidistriktet tagit ställning för fastighetsskatt. Samma krav har framförts från LO vilket rapporterades i media den 8 maj.

De uträkningar som har gjorts visar att en ny fastighetsskatt skulle innebär en ökning av skatten med 34 976: – för en genomsnittlig villa i Tyresö. Skatten skulle också slå mot alla bostadsrätter och äganderätter som radhus och parhus. Det är inte några småpengar vi pratar om. På sidan https://www.villaagarna.se/debatt/fastighetsskatt/ kan du själv gå in och räkna ut vad skatten skulle bli för just dig och din bostad.

Vi kommer inte att ge oss. Vi kommer fortsätta varna för en Socialdemokratisk skattechock!

Anki Svensson (M)
Oppositionsråd

Peter Freij (M)
Ordförande Tyresömoderaterna

 

Källor
https://www.di.se/nyheter/ygeman-tar-strid-for-hojd-kapitalskatt-samt-fastighetsskatt-starkt-stod-bland-valjarna/

https://www.di.se/nyheter/ytterligare-tungt-s-distrikt-trotsar-andersson-vill-infora-fastighetsskatt/

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/anuariavtalet-har-paverkat-negativt-men-var-anda-bra

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WOEXea/lo-vill-ha-rattviseskatt-for-miljonarer

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skriv ut