Veckans moderat: Peter Freij

Peter Freij är veckans moderat.

Ålder: 57
Bor: Hanviken
Gör: Affärsutvecklare samt VD för ett nystartat företag jag är delägare i.
Fritidsintressen: Jag spelar Golf om somrarna och kommer att ta upp mitt jaktintresse under hösten, i övrigt gäller familjen och min fantastiska hund.
Moderat sedan: Jag engagerade mig första gången 1976 och då mycket kring det socialdemokratiska förslaget om att socialisera näringslivet genom löntagarfonder. I Tyresö har jag varit aktiv sedan 2010 då jag flyttade hit, innan dess i Enskede Årsta partiförening.
Förtroendeuppdrag i dag: Jag är ordförande i vår partiförening och ledamot i kommunfullmäktige och socialnämnden, sedan mars också ersättare i kommunstyrelsen
Plats på valsedeln: 5

Varför är du moderat? Hårt arbete ska löna sig. Individens egna ansvar för sitt eget liv och sina egna beslut är heligt för mig som moderat. Politiken ska bereda väg och undanröja hinder för medborgarna att ta detta ansvar, ett starkt försvar och en fungerande marknadsekonomi och alltid nej till socialism.

Varför kandiderar du i kommunvalet? Jag vill bidra till ett ännu bättre Tyresö för min familj och övriga medborgare. Tyresö är fantastiskt men kan bli ännu bättre. Landet och vår kommun står inför stora utmaningar och jag vill vara en av dem som bidrar med konstruktiva lösningar.

Vilka är dina hjärtefrågor? Individens möjligheter att förbättra sitt liv och att undanröja hinder för detta. Sedan är rättsfrågor och trafikfrågor viktiga för mig.

Vad är det bästa med Tyresö? Mycket fungerar väldigt bra. Här finns också närheten till natur och hav, liksom till en storstad när man vill ha den.

Varför ska man rösta på Moderaterna? En god ordning i ekonomin borgar för en välfärd med kvalitet. Moderaterna är det parti som bäst kan stå som garant för detta. Vi ser utmaningar och problem och ser till att lösningar kommer på plats.Publicerat: 2018-05-07 av Robert Skölin