Veckans moderat: Mats Fält

Mats Fält är veckans moderat.

Ålder: 55
Bor: Sjötungan i Bollmora.
Gör: Blandar politiska uppdrag med styrelsearbete i bl a Stiftelsen Första Sparbanken, juridiska uppdrag och arbete som frilansskribent för bl a Axess Magasin.
Fritidsintressen: Barnen, resor och historia.
Moderat sedan: Gick med i Bollnäs MUF 1981. Första uppdraget var Arbetslöshetsnämnden 1982.
Förtroendeuppdrag i dag: Ordförande i kommunfullmäktige och vice ordförande i Beredningen för medborgarinflytande och mångfald.
Plats på valsedeln: 15

Varför är du moderat? Frihet och respekt för individen och familjen är viktigt för mig. Samhället är mycket större än staten och politikens makt måste begränsas. Om politiken ska göra allt räcker inte resurserna eller engagemanget till det som vi verkligen måste sköta och ansvara för tillsammans.

Varför kandiderar du i kommunvalet? Det är viktigt att påverka och bidra till att Tyresö blir en ännu bättre kommun med mer frihet och ännu bättre service för medborgarna. Balans mellan byggande och naturvärden är en annan viktig fråga.

Vilka är dina hjärtefrågor? Valfrihet inom skola och omsorg och lägre skatt. Vi borde ha samma skattenivå som andra välskötta moderatkommuner, som Nacka och Sollentuna.

Vad är det bästa med Tyresö? Naturen och känslan av att leva i ett riktigt, levande samhälle - inte bara en förort där invånarna hamnat mest av en slump.

Varför ska man rösta på Moderaterna? Vi håller ordning på ekonomin, värnar alternativen och ser varje medborgare som en unik individ - inte bara som en av många skattebetalare.
 Publicerat: 2018-04-02 av Robert Skölin