Veckans moderat: Dick Bengtson

Dick Bengtson är veckans moderat.

Ålder: Tillräckligt gammal för att ha erfarenhet. Tillräckligt ung för att ha framtidstro.
Bor: Centrum
Gör: Driver företag i konsultbranschen med fokus på utbildning och ökad lönsamhet för företag i besöksnäringen.
Fritidsintressen: Golf, mat, vin och segling.
Moderat sedan: I sinnet länge, aktiv sedan 2005.
Förtroendeuppdrag i dag: Ordförande i socialnämnden. Ledamot i kommunstyrelsen. Ersättare i landstingsfullmäktige.
Plats på valsedeln: 3

Varför är du moderat? För att jag tror på människans förmåga att i mesta möjliga mån ta ansvar för sitt eget liv. Politiken ska stödja, inte styra, en människas liv.

Varför kandiderar du i kommunvalet? För att jag tror jag kan tillföra kunskap, erfarenhet och en bidra till en sansad utveckling av kommunen. Dessutom anser jag att det är allas skyldighet att ta ansvar för demokratin i samhället. Vi har de politiker vi förtjänar.

Vilka är dina hjärtefrågor? Att utveckla vår service till äldre och funktionsnedsatta. Att ha järnkoll på kommunens ekonomi. Att ge våra unga en bra start i livet. Att integrationen av våra nyanlända sker effektivt med tydliga krav på anpassning till vårt sätt att leva.

Vad är det bästa med Tyresö? Människorna, den storstadsnära småskaligheten och närheten till naturen i en härlig harmoni.

Varför ska man rösta på Moderaterna? Med Moderat styre får man en positiv utveckling av Tyresö utan att äventyra ekonomin. Hjärtat och plånboken sitter ju på samma sida.Publicerat: 2018-04-16 av Robert Skölin