Veckans moderat: Chris Helin

Under våren kommer vi att låta er stifta lite närmare bekantskap med namnen på den moderata valsedeln till kommunfullmäktige. Kanske ger det inspiration till vem du ska kryssa? Först ut är Chris Helin.

Ålder: 49
Bor: Fårdala/Bollmora
Gör: Utvecklar levande stadsmiljöer och fastighetsvärden i min roll som Fastighetschef med ansvar för 160 000 kvm kontor och handel i Stockholms innerstad
Fritidsintressen: Fotboll och familjeliv
Moderat sedan: Längre än jag kan minnas. Ny som aktiv medlem sedan 2017.
Förtroendeuppdrag i dag: Inga inom kommunen eller partiet
Plats på valsedeln: 11

Varför är du moderat?
Mina personliga värderingar är att varje medborgare ska ha frihet och samtidigt ta ansvar för att forma sitt eget liv. Att som individ och del av en familj ha en valfrihet att göra egna val är viktigt. Jag tycker också att det alltid ska löna sig att vilja arbeta och att skapa arbetstillfällen för andra genom att driva företag. Det här är värderingar som gör att det känns självklart att vara moderat.

Varför kandiderar du i kommunvalet?
Jag är en stolt och glad Tyresöbo sedan 25 år och känner att jag nu både kan och vill engagera mig mer, och på så sätt bidra till att vårt samhälle förblir en attraktiv och trivsam plats att leva sitt liv.

Vilka är dina hjärtefrågor?
Jag brinner för frågor inom kultur och fritid. Det är oerhört viktiga verksamheter för vårt samhälle och bidrar till ett sammanhang och en meningsfull tillhörighet för många barn, ungdomar och vuxna. Jag har varit aktiv i Tyresös föreningsliv i 20 år, och vill fortsätta att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra invånare att kunna utvecklas inom det här området även i framtiden.

Vad är det bästa med Tyresö?
Svårt att peka på en enda sak. Jag tycker att Tyresö är svårslaget med sin kombination av naturupplevelser, utbud av service, varierande bostadsområden och trevliga människor.

Varför ska man rösta på Moderaterna?
Om du håller med om att valfrihet är viktigt, och att varje människas möjlighet att bidra genom eget arbete är viktig – då finns det inget alternativ tycker jag. Publicerat: 2018-02-19 av Robert Skölin