Veckans moderat: Annika Henningsson

Annika Henningsson är veckans moderat.

Ålder: 52
Bor: Centrum
Gör: Arbetar som Ekonomisk rådgivare
Fritidsintressen: Golf, volleyboll, skridskor, skidåkning, och resor
Moderat sedan: Aktiv i partipolitiken sedan 2010, röstat Moderat sedan rösträttsåldern uppnåddes
Förtroendeuppdrag i dag: Ordförande i Byggnadsnämnden
Plats på valsedeln: 4

Varför är du moderat? Jag är moderat därför att jag bejakar idéer om att individer ska få chans att komma till sin rätt. Politiken ska skapa förutsättningar för att alla människor ska få maximera sin potential och välja sina egna vägar – samtidigt som samhället ska finnas där för de som behöver stöd. Den kombinationen klarar Moderaterna bäst.

Varför kandiderar du i kommunvalet? Jag kandiderar i kommunvalet för jag känner att jag har erfarenheter och insikter som kan bidra till en positiv utveckling i kommunen. Jag har lätt för att knyta förtroendefulla kontakter och jag kan bära och förvalta det förtroende som jag hoppas Tyresös invånare ger Moderaterna och mig i september.

Vilka är dina hjärtefrågor? En ansvarsfull samhällsutveckling i vår kommun, där individen kan göra egna val och forma sitt liv, samtidigt som de yttre ramarna garanteras av ett kompetent moderat styre.

Vad är det bästa med Tyresö? Vi ligger nära en storstad, men är också fullt av härliga fritidsaktiviteter och en bra blandning av såväl människor som bebyggelse, serviceutbud och naturmiljöer.

Varför ska man rösta på Moderaterna? Jag vill att du ska rösta moderat för att vi står för en ansvarsfull förvaltning av vår kommun. Vi vill bygga ut både bostäder och service -- för att hålla takt med utvecklingen och vår tids krav. Detta ska ske i lagom tempo och med ekonomisk kontroll. Individens valmöjligheter och möjlighet att forma sitt liv är alltid vår ledstjärna. Så skapar vi en attraktiv plats för alla Tyresöbor.Publicerat: 2018-02-26 av Robert Skölin