NYHETER

Peter Freij (M): Dags att bekänna färg, Thorén!

Peter Freij fortsätter kräva Tony Thorén (L) och det nya minoritetsstyret på svar om det planerade äldreboendet Forellen ska bli av eller inte.

Läs mer

Miljardsmäll mot Tyresö och Stockholmsregionen i nytt förslag till utjämningssystem

I höstas presenterade regeringens utredare ett förslag till förändrat utjämningssystem. Ett förslag som skulle innebära ett hårt slag mot alla oss som bor i Stockholmsområdet. För Region Stockholm handlar det om ytterligare 1,6 miljarder kronor i kostnadsutjämning medan Tyresö kommun går miste om 22 miljoner kronor. För en vanlig familj motsvarar det flera tusen kronor årligen. Regeringen har nu valt att gå vidare med förslaget, något vi moderater skarpt motsätter oss.

Läs mer

Mats Fält tar ställning för Israel efter kulturarbetarnas upprop – och så gör vi också

Tyresömoderaternas Mats Fält, bland annat ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen samt tidigare kommunalråd, skriver i egenskap av sitt engagemang i Vänskapsförbundet Sverige-Israel en replik i Aftonbladet tillsammans med Stefan Dozzi till dem kulturarbetare som vill att Sverige bojkottar schlagerfesten i Tel Aviv under rubriken: "Er avsky mot Israel ska inte stoppa Eurovision”. Tyresömoderaterna stöder Mats fullt ut i detta. För oss är det självklart att stå upp för Mellanösterns enda demokrati, dess rätt till fred, frihet och säkerhet. Därför publicerar även vi texten.

Läs mer

Motion för fler små företag i kommunens upphandlingar

Motion angående att underlätta för små företag att delta i kommunens upphandlingar anmäld på kommunfullmäktigesammanträdet 24 januari 2019 av Anki Svensson och Peter Freij.

Läs mer

Motion angående mer entreprenörskap i skolan

Motion angående mer entreprenörskap i skolan för utvecklad studie- och yrkesvägledning anmäld på kommunfullmäktigesammanträdet 24 januari 2019 av Anna Eriksson och Anki Svensson.

Läs mer

Moderaterna säger nej till höjda politikerarvoden

Moderaterna säger nej till höjda politikerarvoden för 2019.

Läs mer

Årsmöteshandlingar är nu tillgängliga

Handlingarna till föreningens årsmöte finns nu tillgängliga i elektronisk form. Handlingarna kommer också att finnas tillgängliga i tryck från och med torsdagen den 28 februari.

Läs mer

Motion angående förbud mot tiggeri

Motion angående tiggeriförbud anmäld på kommunfullmäktigesammanträdet 24 januari 2019 av Anki Svensson och Peter Freij.

Läs mer

Information från valberedningen

Till medlemmar i Moderaterna i Tyresö: Tyresömoderaternas valberedning är nu aktiv inför kommande årsmöte den 8 mars.

Läs mer

Jul- och nyårshälsning från Tyresömoderaternas ordförande

Peter Freij, Tyresömoderaternas ordförande, skickar en jul- och nyårshälsning.

Läs mer

Reservation mot skattehöjning

Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har lämnat in en gemensam reservation avseende fastställande av skattesats för 2019.

Läs mer

Reservation mot budget 2019

Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har lämnat in en gemensam reservation avseende fastställande av kommunplan 2019–2022 med budget för 2019.

Läs mer

Ansvarslös skattesmäll som kan få oanade konsekvenser på sikt

Anki Svensson (M), tillträdande oppositionsråd, skriver om den kraftiga skattehöjning som Tyresös nya vänsterstyre forcerat igenom.

Läs mer

Anki Svensson är Moderaternas kandidat till oppositionsråd

Under måndagskvällen beslutade Moderaternas kommunfullmäktigegrupp att nominera Anki Svensson till posten som oppositionsråd. Det är hon som kommer att leda Moderaterna den kommande mandatperioden med sikte på valseger 2022.

Läs mer

Så gick det till när Liberalerna övergav väljarna

Det här är händelseförloppet när Liberalerna övergav Alliansen och gav de 62 procent av väljarna som röstade mot ett socialdemokratiskt maktövertagande – ett socialdemokratiskt styre i Tyresö i händerna på Vänsterpartiet.

Läs mer

Uttalande med anledning av dagens besked

Läs mer

83 miljoner extra till välfärden i Tyresö med Moderaterna

Moderaterna fortsätter att prioritera och stärka välfärden. Tyresös resurstillskott dubbleras.

Läs mer

Moderata ungdomsförbundets vallåt 2018

Moderata ungdomsförbundet släpper vallåt. Lyssna och se vad du tycker!

Läs mer

Veckans moderat: Torbjörn Skarin

Torbjörn Skarin är veckans moderat.

Läs mer

Skola och förskola prioriteras i Alliansens budget för 2019

Alliansen i Tyresö lägger nu fram en budget för 2019 som innehåller en tydlig prioritering av skola och förskola. Budget och Kommunplan för 2019 är ekonomiskt stram och en del i kommunens långsiktiga arbete att förbättra ekonomin och höja resultatnivåerna. För 2019 budgeteras ett överskott på två procent något som genom prioriteringar och effektivt arbete ska öka till tre procent i slutet av nästa mandatperiod.

Läs mer

Sida 1 av 8 sidor  1 2 3 >  Last ›