CHRIS HELIN

Jag gör gärna en tonfisk-wrap när jag har bråttom. Det är gott, går fort och är nyttigt.

Ingredienser:
1 burk tonfisk i vatten
3 msk Creme Fraiche (eller grekisk yoghurt om du vill göra den mer fettsnål)
En handfull ärtor, tinade
Lite hackad purjo-/salladslök
2 tortillabröd, gärna fullkorn
Curry efter smak
Salt och peppar

Gör så här:
Rör ihop allt utom bröden i en bunke. Lägg upp i bröden och vik ihop.

ANKI SVENSSON

Om det är bråttom slänger jag ihop en klassiker, Spagetti Carbonara. Tar bara 20 minuter och blir supersmaskigt.

Ingredienser:
300 g spagetti
240 g bacon
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl riven parmesanost
1 dl grädde eller mjölk
0.5 tsk svartpeppar
4 ägg, endast gulor
2 msk hackad persilja

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten, häll av vattnet. Stek baconet i en torr stekpanna och låt rinna av på ett hushållspapper. Blanda äggulor, grädde, parmesanost, olivolja och pressad vitlök i skål. Vänd ihop smeten med pasta och bacon.

PETER FREIJ

Gott och snabbt. Bookmaker Toast är en riktig favorit hos mig.

Ingredienser:
2 bitar oxfilé
2 dl majonnäs
2 msk skånsk senap
2 tsk dijonsenap
Färsk pepparrot efter smak
2 äggulor
2 skivor surdegsbröd
Smör och olivolja, till stekning
Tomat och sallad

Gör så här:
Blanda majonnäs och senap till en kräm. Stek brödet i lite smör och olja. Riv pepparroten fint. Stek köttet i olja och smör, krydda efter smak
Bred lite senapskräm i botten på brödet och placera köttet ovanpå. Montera den rivna pepparroten ovan på köttet och toppa med en rå äggula. Servera med sallad och stekta tomathalvor.

JEANETTE HELLMARK

Det här är en snabblunch som jag ofta äter. Passar perfekt för en stressad småbarnsmamma, som jag själv. Det går på nolltid.

Ingredienser:
Rökt lax
Ruccola
Keso
Toppa med blåbär (det passar faktiskt bra)

Gör så här:
Lägg bara upp på tallriken 🙂

PETRA NYGREN

Om det ska gå fort så väljer jag ofta en pastarätt. Här kommer ett recept på min favorit, smaklig måltid!

Ingredienser:
500 g kyckling (bröstfilé eller lårfilé)
1 gul lök
Strimlade soltorkade tomater i olja ca 150 g
3 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong 2 dl créme fraîches 
3 dl grädde
1,5 dl riven parmesan
100 g babyspenat
Olja till stekning (jag brukar blanda rapsolja med oljan från de soltorkade tomaterna)
Salt och peppar efter eget behag 

Gör så här:
Skär kycklingen i mindre tärningar, hacka löken och skala vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en gryta och lägg i kycklingen och löken, stek. Lägg i de soltorkade tomaterna och pressa i vitlöken häll därefter i créme fraîches och grädden samt smula ner buljongtärningen. Krydda med salt och peppar. När det puttrat klart så vänder du i babyspenaten och den rivna parmesanen.

SONJA GUSTAFSON

Snabbmat för hungrig. En superenkel pasta som jag varmt kan rekommendera!

Ingredienser:
Små tomater, delade
Lite hackad kapris
Vitlöksklyfta, pressad
Basilika, färsk eller fryst
Chiliflakes eller hackad färsk
En liten nypa råsocker

Gör så här:
Lägg allt i en skål, häll lite god olivolja  blanda runt. Låt röran marinera under tiden pastan kokas. Toppa med riven parmesan.

EMELIE HEDBERG

Snabb gnocchi med grönkål och svamp.Det här receptet kommer ofta väl till pass då gnocchin jag köper kan ligga i skafferi precis som den torkade svampen, grönkål har jag i frysen, parmesan och cremé fraiche/grädde finns nästan alltid i kylen. Receptet är en riktig räddare i nöden som tar max 15-20 min, snabbare än du bestämt hämtmat och hunnit plocka upp den!

Ingredienser:
Gnocchi
Grönkål
Valfri svamp
Cremé fraiche eller grädde
Parmesan
Salt och peppar

Gör så här:
Stek gnocchi i smör eller olja i en stekpanna. Släng ner skivad grönkål och valfri svamp i samma stekpanna. Blanda ner en burk creme fraiche eller grädde. Riv ner parmesan efter tycke och smak (med fördel mycket!) Smaka av med salt. Riv över mer parmesan och toppa med nymalen svartpeppar vid servering.

MÅRTEN BLIX

Pasta med pesto och lax är något som går fort som vi ofta äter här hemma. Smaklig spis!
 

Ingredienser:
4 frysta laxfiléer
1 burk pesto
200 g frysta ärtor
400g pasta, exempelvis penne
1 citron

Gör så här:
Tillaga lax och pasta. Lägg i ärtor i pastan när nästan klar och koka lite till. Blanda pastan med pesto, samt citronsaft på laxen. Blanda allting i en stor kastrull och servera omedelbart med parmesan.